Social

S-a modificat schimbarea: nunțile și botezurile sunt din nou permise la Sâncel

Organizarea de evenimente private – nunți, botezuri – este permisă în comuna cu cea mai mare rată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din județul Alba, Sâncel, cu un număr de cel mult 200 de persoane în interior, potrivit unei hotărâri adoptate, luni, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Alba.

Duminică seara, CJSU Alba adoptase o hotărâre prin care organizarea de nunți, botezuri, mese festive în spații închise și/sau deschise era interzisă în Sâncel, o comună din apropierea municipiului Blaj, unde rata de infectare cu virusul SARS-CoV-2 ajunsese la 3,46 la mie.

Chiar dacă rata de infectare anunțată luni pentru Sâncel este mai mare, respectiv de 4,23 la mie, CJSU Alba a stabilit o serie de măsuri mai puțin restrictive decât cele stabilite duminică, după ce a fost adoptată o nouă hotărâre, conform noilor prevederi din HG 990.

Ca atare, se permite organizarea de evenimente private (nunți, botezuri), cu un număr de participanți de maximum 200 de persoane în interior și cu asigurarea unei suprafețe de 2 metri pătrați pentru fiecare persoană, cu mențiunea că participanții să fie vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau să prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 48 de ore. De asemenea, pot participa și persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

De asemenea, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00 – 5.00, cu anumite excepții. Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil. Totodată, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

Operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, își vor organiza și desfășura activitatea în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 5.00-18.00.

Măsurile vor fi valabile în toate localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 și mai mică sau egală cu 6/1000 de locuitori. Deocamdată, este doar Sâncel în această situație în județul Alba.

Organizarea nunților și a botezurilor, interzisă în Sâncel

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.