Administrație

Proiectul tehnic al lucrărilor de regularizare a Văii Aiudului se apropie de finalizare

Proiectantul lucrărilor de regularizare a Văii Aiudului a revenit la Aiud pentru o ultimă discuție, informează Primăria municipiului Aiud.

„Suntem tot mai aproape de licitația pentru execuția lucrării întrucât proiectantul intenționează să depună proiectul la sfârșitul lunii. În întâlnirea de joi ne-au fost prezentate soluțiile tehnice și estetice pentru cei 7,2 km ai Văii Aiudului. Vor fi construite ziduri de sprijin, vor fi întărite malurile, vor fi realizate praguri de fund astfel încât la finalizarea lucrărilor riscul de inundații să fie practic eliminat”, anunță reprezentanții municipalității aiudene.

Din punct de vedere urbanistic, propunerile prin care în zona Liceului Tehnologic Aiud se va amenaja un spațiu de promenadă și acces către apă, precum și amenajarea a aproximativ 3 km de piste pentru biciclete sunt de-a dreptul încântătoare.

„Reamintim faptul că proiectul a fost scos din sertarele Apelor Române la solicitarea Primăriei municipiului Aiud în vara anului trecut. A fost finanțată actualizarea studiului de fezabilitate și proiectarea, a fost realizată licitația pentru proiectare și iată, suntem în momentul în care proiectul tehnic este aproape finalizat.

Aiud. Valea Aiudului va fi regularizată

Proiectanții ne-au transmis faptul că în aproximativ 30 de zile vor finaliza acest proiect, urmând ca Apele Române să organizeze licitația pentru efectuarea lucrărilor”, mai precizează reprezentanții Primăriei municipiului Aiud.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.