Social

Elev de 14 ani, găsit spânzurat în casă. Există indicii că acesta ar fi răspuns unei provocări pe TikTok

Un elev de 14 ani de la Şcoala gimnazială nr.1 din municipiul Bistrița a decedat după ce ar fi răspuns unei provocări lansate pe o rețea de socializare, fiind găsit spânzurat în locuință, potrivit informațiilor furnizate Agerpres de către inspectoratul școlar general al județului Bistrița-Năsăud, Aurelia Dan.

Tragedia s-a petrecut în cursul după-amiezii de marți, iar Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) a fost informat miercuri dimineață de către conducerea unității de învățământ.

Potrivit Aureliei Dan, elevul de clasa a opta care s-a sinucis era singur la părinți și avea rezultate foarte bune la învățătură.

„Din păcate, am aflat și noi în această dimineață, cu stupoare. Din ce informații avem de la conducerea școlii, se pare că a fost un gest nefericit care s-a petrecut în casă, după ce elevul a ajuns de la școală. Sunt speculații, însă una care se repetă cel mai des – acum o spun, că poate cumva tragem un semnal de alarmă – este că ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe TikTok”, a declarat, pentru Agerpres, inspectorul școlar general.

Aurelia Dan îl prezintă ca fiind un „copil singur la părinți, campion la dans sportiv, copil de 10, vesel, nu stare depresivă, nu probleme de comportament, deci nu a indicat comportamentul lui din ultima vreme niciun semn că ar avea vreo nevoie în acest sens. De aceea, presupunerea tuturor este aceasta, că, dintr-un act de teribilism, probabil, a încercat să răspundă provocării respective”.

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud a anunțat că în cauză a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă.

ISJ a cerut sprijinul Poliției pentru a demara de urgență o campanie de conștientizare, în rândul elevilor și al părinților, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

„La nivelul instituției am solicitat imediat Biroului de siguranță școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean ca în cel mai scurt timp să demarăm o campanie de conștientizare, obligatoriu, în rândul elevilor și părinților. Începând de luni, vom avea un material specific de conștientizare, chiar și un clip scurt, de sensibilizare, pe canalul acesta de TikTok, deci să venim cu o variantă la acest mediu online, de atragere a atenției și cumva de conștientizare a pericolelor care pot să aibă loc”, a mai precizat Aurelia Dan.

One Comment

  1. Pingback: Polițiștii nu confirmă ipoteza sinuciderii elevului din Bistrița ca urmare a unei provocări de pe Tiktok – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.