Social

Polițiștii nu confirmă ipoteza sinuciderii elevului din Bistrița ca urmare a unei provocări de pe Tiktok

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Bistrița-Năsăud a transmis, miercuri, că informațiile obținute în urma cercetărilor efectuate până la această dată în cazul decesului elevului de 14 ani, găsit spânzurat în urmă cu o zi, nu conduc la confirmarea ipotezei că acesta ar fi răspuns la o provocare lansată pe o rețea de socializare.

„Cu privire la informațiile vehiculate în spațiul public, conform cărora un minor, de 14 ani, s-ar fi sinucis din cauza unei provocări de pe o rețea de socializare, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud face următoarele precizări: ieri, 12 octombrie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției municipiului Bistrița au fost sesizați cu privire la faptul că un minor, de 14 ani, a fost găsit spânzurat în interiorul unei locuințe de pe raza municipiului. A fost întocmit un dosar penal, iar cercetările sunt efectuate cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă, urmând a fi stabilite împrejurările exacte în care a avut loc evenimentul. Totodată, în cauză a fost dispusă necropsia. Din cercetările efectuate până în prezent, nu au reieșit date și informații care să conducă la confirmarea ipotezei prezentate în spațiul public”, a comunicat IPJ.

Inspectorul școlar județean Aurelia Dan a declarat pentru Agerpres că există speculații că elevul de clasa a opta ar fi încercat să răspundă unei provocări lansate pe o rețea de socializare și a adăugat că a cerut sprijinul Poliției pentru a demara de urgență o campanie de conștientizare, în rândul elevilor și al părinților, asupra pericolelor care pândesc în mediul online.

Elev de 14 ani, găsit spânzurat în casă. Există indicii că acesta ar fi răspuns unei provocări pe TikTok

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.