Administrație, Sănătate

Ambulatoriul Spitalului Municipal Blaj este finalizat în proporție de peste 50%

Stadiul lucrărilor la noul ambulatoriu al Spitalului Municipal Blaj este de peste 50%, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar. Edilul a declarat că „lucrările se vor finaliza, conform contractului, în luna aprilie anul viitor”.

Investiția este derulată printr-un proiect cu fonduri europene accesat de primăria municipiului Blaj, în ambulatoriu urmând să fie mutate cabinetele medicale.

Extinderea ambulatoriului se realizează într-o clădire nouă, similară celei existente, alipită spitalului. La fiecare nivel (subsol, parter și la etajele 1, 2 și 3) va exista o circulație orizontală, pentru a se lega clădirea veche a spitalului de cea nouă a Ambulatoriului integrat.

La exterior vor fi reabilitate aleile pietonale, care, împreună cu căile de acces către ambulatoriu, precum și cu cele de la ambulatoriu către spital, vor fi iluminate. Tot în incintă se vor realiza spații verzi și se va amenaja o parcare pentru ambulanțe sau pentru autosanitarele destinate consultațiilor la domiciliu.

Din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții și a cheltuielilor cu forța de muncă din sectorul construcții, administrația locală a trebuit să reia de două ori licitația de execuție a lucrărilor.  A fost nevoie, ca atare, de suplimentarea alocărilor financiare de la bugetul local.

Valoarea investiției este de peste 13,5 milioane de lei, din care peste 10,7 milioane de lei sunt fonduri europene și peste 2,8 milioane de lei contribuție de la bugetul local.

De asemenea, s-au desfășurat şi licitaţiile pentru achiziționarea echipamentelor și aparaturii medicale care vor dota noua clădire a ambulatoriului.

One Comment

  1. Pingback: Stadiul realizărilor investițiilor publice din Blaj. Rotar: „Se lucrează cu motoarele turate!” – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.