Social

Femeie din Lupeni, acuzată de camătă. O femeie din Alba Iulia a plătit dobândă de zeci de mii de lei

O femeie din Lupeni, județul Hunedoara, este acuzată de comiterea infracțiunii de camătă, după ce ar fi acordat 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal.

Potrivit unui comunicat transmis marți de IPJ Alba, „la data de 16 noiembrie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează 6 percheziții, din care 5 în Lupeni, județul Hunedoara și una în Alba Iulia, în cadrul unui dosar penal privind infracțiunea de camătă. Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, o femeie, de 42 de ani, din Lupeni, județul Hunedoara, ar fi acordat un număr de 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună, din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal”.

Potrivit sursei citate, partea vătămată ar fi fost prejudiciată cu suma de 37.312 lei, care ar fi fost plătită, până în prezent, cu titlu de dobândă.

La percheziții, alături de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, participă și polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Alba.

Cercetările sunt continuate, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru stabilirea întregii activități infracționale.

One Comment

  1. Pingback: Femeia din Lupeni acuzată de camătă a fost reținută pentru 24 de ore – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.