Social

Femeia din Lupeni acuzată de camătă a fost reținută pentru 24 de ore

Femeia din Lupeni, județul Hunedoara, acuzată de camătă după ce ar fi acordat mai multe împrumuturi unei alte femei din Alba Iulia, cu dobândă lunară de 25%, a fost reținută de polițiști, marți, pentru 24 de ore, ea urmând să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

„În urma perchezițiilor efectuate ieri, 16 noiembrie, de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au fost identificate și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, zeci de înscrisuri reprezentând angajamente de restituire a unor sume de bani, bijuterii și mijloace tehnice”, se arată într-un comunicat al IPJ Alba.

Față de persoana vizată de anchetă, o femeie de 42 de ani, din Lupeni, a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Potrivit sursei citate, din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că, în perioada decembrie 2020 – iunie 2021, femeia de 42 de ani ar fi acordat un număr de 23 de împrumuturi, în sumă totală de 84.500 de lei, unei femei din Alba Iulia, percepând o dobândă de 25% pe lună, din valoarea fiecărui împrumut, până la data restituirii debitului principal.

„Partea vătămată ar fi fost prejudiciată cu suma de 37.312 lei, care ar fi fost restituită, până în prezent, cu titlu de dobândă”, se mai arată în comunicatul menționat.

La cele șase percheziții, alături de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au participat polițiștii Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Alba.

Femeie din Lupeni, acuzată de camătă. O femeie din Alba Iulia a plătit dobândă de zeci de mii de lei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.