Sănătate

Ministerul Sănătății anunță primul caz de variola maimuței diagnosticat în România

Ministerul Sănătății (MS) anunță, luni, că a fost diagnosticat primul caz de variola maimuței în România la un bărbat în vârstă de 26 de ani din București.

„Este vorba despre un bărbat în vârstă de 26 de ani din București. Acesta a fost diagnosticat în cursul zilei de luni în urma investigațiilor de laborator”, precizează un comunicat al Ministerului Sănătății.

Conform sursei citate, boala a debutat în urmă cu patru zile, iar pacientul s-a prezentat la spital în cursul nopții de duminică.

„Starea bărbatului este bună. Pacientul primește tratament simptomatic și se află în izolare. Din anamneză, rezultă că partenerul persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței”, mai precizează Ministerul Sănătății.

Variola maimuței a ajuns în vecini. Ungaria a anunțat primul caz

În cursul lunii mai s-au mai înregistrat două suspiciuni de infectare cu variola maimuței la o femeie de 43 de ani din Rădăuți și un bărbat cetățean român internat la un spital din Atena, in Grecia, însă acestea au fost infirmate ulterior, fiind vorba de infectări cu varicelă.

Variola maimuței nu se răspândește cu ușurință între persoane și necesită un contact apropiat. Virusul intră în organism prin pielea sau mucoasele lezate, tractul respirator, ochi, nas sau gură și prin fluide corporale.

Principalul mod în care poate fi răspândit este în timpul contactului fizic apropiat și prelungit cu o persoană care are variola maimuței. Nu există elemente care să sugereze în vreun fel posibilitatea infectării pacientei din Rădăuți cu virusul variolei maimuței.

Variola maimuței. Ce este și cum se vindecă această boală?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.