Administrație

Direcția de Sănătate Publică a dat amenzi de 20.000 de lei în cazul toxiinfecțiilor de la Cetatea de Baltă

Ca urmare a faptului că analizele de laborator au demonstrat infectarea cu Salmonella spp a două persoane care au participat la prepararea și manipularea minieclerelor servite la nunta de la Cetatea de baltă, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba anunță că a aplicat o amendă contravențională asupra persoanei juridice responsabile în valoare totală de 20.000 lei.

Amenda a fost dată în baza prevederilor H.G 857/2011 41 lit. c, art. 42 lit.c și art. 5, pentru nerespectarea regulilor de igienă individuală în timpul programului de lucru de către personal din sector alimentar (5000 de lei); pentru neefectuarea operațiunilor de curățenie și/sau dezinfecție a locurilor de muncă, utilajelor, ustensilelor și suprafețelor de lucru în condițiile stabilite de normele de igienă în vigoare (10.000 de lei) și pentru menținerea în unitățile care desfășoară activitate de producție și de comercializare a produselor alimentare fără certificatul de instruire profesională privind însușirea Noțiunilor Fundamentale de Igienă conform reglementărilor legale în vigoare (5000 de lei).

Nuntași cu toxiinfecție alimentară la o nuntă desfășurată la Căminul Cultural Cetatea de Baltă

Reprezentanții DSP Alba reamintesc că, potrivit actualizării anchetei epidemiologice efectuată în data de 8 septembrie și emisă de Serviciul de Supraveghere și Control a Bolilor Transmisibile, s-au prezentat 50 de pacienți cu simptome de Toxinfecție Alimentară (grețuri, vărsături, febră, scaune diareice, astenie fizică și dureri musculare) din care au fost internați 34.

De asemenea, autoritatea de profil spune că „se impune o igienizare și dezinfecție a tuturor spațiilor din laboratorul de cofetărie, a echipamentelor, utilajelor și ustensilelor cu repetarea testelor de sanitație recoltate de personal de specialitate din cadrul DSP Alba”.

Crește numărul cazurilor de toxiinfecție alimentară de la nunta din cetatea de Baltă

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.