Social

Cercetări pentru profanare, după ce administratorul unui cimitir a aplicat vopsea portocalie pe morminte

Polițiștii din Alba efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, după ce societatea care administrează cel mai mare cimitir din Alba Iulia a aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte, ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a taxelor anuale.

„La data de 03 noiembrie 2022, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că reprezentații societății care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acțiunea acestora a avut loc ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a obligațiilor legale”, a transmis vineri Compartimentul Informare și Relații Publice al Inspectoratului de Poliție Județean Alba.

Potrivit sursei citate, în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte, faptă prevăzută de art. 383 alin. 2 din Codul penal.

Mai multe morminte din cimitirul din Alba Iulia au fost marcate, în preajma Luminației (Ziua morților), cu vopsea de culoare portocalie, motivul invocat de reprezentanții societății private care administrează cimitirul respectiv fiind acela că astfel ar fi vrut să atragă atenția că nu sunt achitate la zi taxele pentru locurile de veci în cauză.

One Comment

  1. Pingback: Primarul Albei Iulia se dezice de vopsirea cu portocaliu a mai multor morminte | Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.