Politică

Primarul Albei Iulia se dezice de vopsirea cu portocaliu a mai multor morminte

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a criticat duminică, pe pagina sa de Facebook, gestul societății care administrează Cimitirul Municipal de a vopsi cu portocaliu mai multe monumente funerare ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a taxelor anuale.

„Primăria Alba Iulia se delimitează total de gestul societății care administrează Cimitirul Municipal, cel de a vopsi monumentele funerare ale mormintelor pentru care se înregistrează restanțe la plată”, a transmis Gabriel Pleșa.

Edilul consideră „lipsit de umanitate” modul în care societatea privată care administrează, din anul 2005, Cimitirul Municipal Aba Iulia a somat concesionarii mormintelor respective.

„Primăria nu a fost informată, în prealabil, despre inițierea acestei acțiuni, așadar și eu, în calitate de primar, dar și instituția pe care o conduc, ne delimităm total de acest demers al reprezentanților societății, care vor răspunde în fața legii, în cauză fiind deschis deja deschis un dosar penal. Somarea la plată a proprietarilor acestor locuri de veci trebuie făcută într-un mod decent, civilizat și care să nu încalce nici legea, nici demnitatea”, a precizat Pleșa.

Cercetări pentru profanare, după ce administratorul unui cimitir a aplicat vopsea portocalie pe morminte

Polițiștii din Alba efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de profanare de morminte, după ce societatea care administrează cel mai mare cimitir din Alba Iulia a aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte, ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a taxelor anuale.

„La data de 3 noiembrie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de profanare de cadavre sau morminte. Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că reprezentații societății care administrează cimitirul ar fi aplicat vopsea de culoare portocalie pe mai multe morminte din incinta cimitirului. Acțiunea acestora a avut loc ca urmare a neplății de către concesionarii locurilor de veci a obligațiilor legale”, a anunțat vineri IPJ Alba.

Mai multe morminte din cimitirul din Alba Iulia au fost marcate, în preajma Luminației (Ziua morților), cu vopsea de culoare portocalie, motivul invocat de reprezentanții societății private care administrează cimitirul respectiv fiind acela că astfel ar fi vrut să atragă atenția că nu sunt achitate la zi taxele pentru locurile de veci în cauză.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.