Social

Copiii femeii care a murit după ce a născut acasă, preluați de DGASPC

Cei șase copii ai femeii din Apuseni care a murit, duminică, la trei zile după ce a născut acasă cel de-al șaptelea copil, au fost preluați și plasați în regim de urgență la un asistent maternal profesionist în cazul a patru dintre aceștia, iar alți doi în familia lărgită, a declarat luni, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Alba, Elena Firu.

Aceasta a menționat că Primăria comunei Scărișoara a solicitat, duminică, sprijinul DGASPC Alba în vederea instituirii unei măsuri de protecție specială pentru cei șapte copii, cu vârsta cuprinsă între 3 zile și 12 ani, ca urmare a decesului mamei acestora.

„Echipa de intervenție a DGASPC Alba, formată din asistent social și psiholog, cu ajutorul reprezentanților IPJ Alba – Poliția orașului Câmpeni, ISU Alba – Stația de Pompieri Câmpeni și Primăriei Scărișoara, a preluat de la domiciliu șase copii, cel mai mic copil fiind deja internat în spitalul din Câmpeni. Pentru cei șase copii s-a instituit măsura plasamentului în regim de urgență prin dispoziția directorului general al DGASPC Alba, Valentin Frăcea”, a spus Elena Firu.

Potrivit acesteia, pentru patru copii s-a dispus măsura plasamentului la asistent maternal profesionist, iar pentru doi copii, cei mai mari, plasamentul în familia lărgită, respectiv la o mătușă paternă și la nașii părinților.

După clarificarea situației juridice, adică după eliberarea unui certificat de naștere pentru bebeluș și externarea sa din spital, nou-născutul va fi ocrotit la un asistent maternal profesionist.

O femeie de 33 de ani dintr-un cătun din Apuseni și care născuse acasă în urmă cu trei zile a fost preluată, duminică, în stare gravă cu o autoșenilată de către pompierii militari, din cauza drumului greu accesibil în urma ninsorilor. Aflată în stare de inconștiență, femeia a murit la scurt timp după ce a intrat în stop cardio-respirator.

Poliția a declanșat o anchetă și se efectuează cercetări “in rem” sub aspectul uciderii din culpă, au declarat, pentru Agerpres, reprezentanții IPJ Alba. Cauza morții femeii urmează să fie stabilită după necropsie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.