Sănătate

Zece oameni au vrut să se vaccineze la Ighiu, în prima zi

Peste 900 de locuri sunt disponibile în primul centru de vaccinare anti-CoViD-19 care funcționează, de marți, în mediul rural în județul Alba, respectiv în comuna Ighiu, unde numărul celor care s-au prezentat în prima zi pentru a se imuniza cu serul Moderna a fost foarte scăzut, de doar 10.

„Azi, 20 aprilie, s-a deschis la Ighiu, în colaborare cu Primăria comunei, primul centru de vaccinare fix din mediul rural din județul Alba. Amenajat în sediul Centrului pentru persoane vârstnice din comună, acesta beneficiază de 2 fluxuri de vaccinare a câte 96 de locuri, serul utilizat fiind Moderna. (…). Prima persoană vaccinată a fost un localnic în vârstă de 73 de ani, Florian Gruian, care s-a arătat încrezător că vaccinul primit îl va ajuta ca în viitorul apropiat să se reîntoarcă la o viață normală, cu mai puține restricții. Marți, 20 aprilie, în prima zi de vaccinare, în Centrul nou deschis au fost imunizate 10 persoane”, a transmis Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba.

De marți încep vaccinările cu serul Moderna în Centrul de la Ighiu

Potrivit sursei citate, modalitatea de programare este prin lista de aşteptare de pe platforma națională – programare.vaccinare-covid.gov.ro. „Având în vedere însă faptul că sunt locuri libere, practic notificarea se trimite în câteva minute şi programarea poate fi finalizată rapid”, precizează DSP Alba.

În comuna Ighiu erau marți 27 de cazuri active de infectare cu virusul SARS-CoV-2, cu rată de incidență de 3,84 la mia de locuitori.

În județul Alba sunt înscrise marți 2.488 de persoane pe liste de aşteptare, toate pentru vaccinul Pfizer. În acelaşi timp, în centrele de vaccinare din județ sunt disponibile 3.137 de locuri, dintre care 435 cu Pfizer, 930 cu Moderna şi 1.772 cu AstraZeneca.

Vaccinarea, la faza pe primării. Primarii, solicitați să facă liste cu cei care vor să se imunizeze

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.