Social

Localnici din Dăroaia, cazați temporar la Căminul cultural din Roșia Montană

Zeci de localnici din satul Dăroaia au fost evacuați luni preventiv din case și cazați temporar la Căminul cultural din Roșia Montană, având în vedere precipitațiile abundente înregistrate în zonă, a informat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

„Polițiști din Roșia Montană și Abrud, împreună cu reprezentanți ai Primăriei Roșia Montană, acționează pentru evacuarea cetățenilor din localitatea Dăroaia. Evacuarea are rol preventiv, având în vedere precipitațiile abundente”, au precizat reprezentanții IPJ Alba.

Potrivit acestora, este vorba despre circa 50 de persoane evacuate.

De altfel, Crucea Roșie Română – Filiala Alba a anunțat că zeci de paturi de campanie, lenjerie de pat, saci de dormit, dar și apă potabilă vor intra în posesia sinistraților din satul Dăroaia.

„Având în vedere precipitațiile abundente din această după-masă, care s-au produs în zona localității Dăroaia, Crucea Roșie Română Filiala Alba se va deplasa în regiunea afectată pentru a amenaja în regim de urgență, la Căminul cultural din Roșia Montană, un spațiu locativ pentru persoanele evacuate, punând la dispoziție următoarele bunuri: 40 de paturi de campanie; 40 de perne; 40 de lenjerii de pat; 40 saci de dormit. Totodată, vom transporta o cantitate de 1.500 litri apă pentru a deservi persoanele evacuate”, se arată în comunicatul semnat de directorul filialei, Adrian Ionel Dușa.

Roșia Montană s-a aflat luni, alături de alte zone din Alba, sub avertizare de cod roșu de ploi abundente și vijelii, la câteva zile după ce în comună au fost înregistrate pagube din cauza inundațiilor.

Peste 200 de persoane, printre care peste 70 de copii, din Dăroaia au fost cazate temporar la Căminul cultural din Roșia Montană, după ce zeci de case au fost inundate, vineri seara, multe fiind avariate și de o alunecare de teren

2 Comments

  1. Pingback: Ministrul Tanczos explică: Comunitatea din Dăroaia și-a construit casele în vecinătatea râului – Ziarul Mesagerul de Alba

  2. Pingback: Scandal la o locuință modulară din Dăroaia. Poliția a reținut un bărbat – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.