Social

Scandal la o locuință modulară din Dăroaia. Poliția a reținut un bărbat

Marți, Dăroaia a fost vizitată de Ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a vrut să vadă cum locuiesc sinistrații din localitate

Un bărbat din Dăroaia a provocat un scandal în interiorul unei locuințe modulare, amplasată pe terenul de fotbal din comuna Roșia Montană, pentru persoanele afectate de inundații, fiind reținut de polițiști pentru amenințare și tulburarea ordinii publice, potrivit unui comunicat transmis de către Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Alba.

Familiile din Dăroaia afectate de o alunecare de teren ar urma să fie relocate

„La data de 27 iulie 2021, în jurul orei 17,30, în urma unui apel, prin 112, polițiștii din Abrud au intervenit la o locuință modulară, amplasată pe terenul de fotbal din comuna Roșia Montană, pentru persoanele afectate de inundații, unde au fost semnalate fapte de amenințare și tubulare a ordinii publice. Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat că, un bărbat de 40 de ani, din localitatea Dăroaia, având un briceag în mână, i-ar fi amenințat, cu moartea, pe concubina sa, o femeie de 38 de ani, din Dăroaia și pe un tânăr, de 28 de ani, consătean de-al lui, tulburând ordinea și liniștea publică”, se menționează în comunicat.

Ministrul Tanczos explică: Comunitatea din Dăroaia și-a construit casele în vecinătatea râului

Față de bărbat, polițiștii au întocmit dosar penal, pentru amenințare și tulburarea ordinii publice, și au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore. El va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Satul Dăroaia, locuit cu preponderență de populație de etnie romă, a fost afectat recent de inundații și de o alunecare de teren. Autoritățile au pus la dispoziția celor afectați mai multe locuințe de tip container.

Localnici din Dăroaia, cazați temporar la Căminul cultural din Roșia Montană

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.