Politică

După război, mulți viteji s-arată! Cine asfaltează, de fapt, drumul Arieșului?

În disputa legată de starea dezastruoasă a drumului care leagă Turda de Câmpeni, care amenința să genereze manifestări de protest în fața prefecturilor din două județe, a intervenit și fostul primar al orașului Câmpeni, Ioan Călin Andreș.

„Multe realități nu se mai spun din motive lesne de înțeles”, a scris fostul edil al Câmpenilor, care a ținut să precizeze că „DN-urile (drumurile naționale – nota redacției) din Munții Apuseni au fost propuse a fi reabilitate încă din 2018”. „Acum este doar o continuare a licitațiilor”, a mai spus Andreș.

Ioan Călin Andreș a publicat, în cadrul aceleiași postări, o fotografie a unei note din 7 mai 2018 înaintate de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA către Secretariatul General al Guvernului și prin care răspunde unei solicitări mai vechi a primarului din Câmpani privind refacerea covoarelor bituminoase de pe DN 74 și DN 75.

În răspuns se arată că „în funcție de alocările bugetare, CNAIR SA și-a propus să realizeze lucrări de covoare bituminoase pe drumul național DN 74 și DN 75, iar pe DN 74A lucrări de plombări gropi și după caz, reparații pe suprafețe întinse.” În continuarea, documentul semnat de directorul general Ștefan Ioniță spune că „Direcția de Drumuri și Poduri Cluj a început demersurile pentru pregătirea documentației de atribuire a lucrărilor de covoare bituminoase pe DN 74 și DN 75.

Amenințările își fac efectul. Primăria Câmpeni anunță reabilitarea drumului spre Turda

One Comment

  1. Pingback: Caravană auto de protest, pe traseul Cluj Napoca – Alba Iulia, față de starea DN75 Turda – Cîmpeni – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.