Social

Moții pregătesc de o acțiune de protest. Ei sunt instigați de un universitar clujean

În data de 25 aprilie era publicată, pe un portal de profil, o petiție adresată ministrului Transporturilor și prefecților județelor Alba și Cluj în care era acuzată starea proastă a drumului care leagă municipiul Turda de Câmpeni. Petiția fost inițiată de conferențiarul clujean Irimie Emil Popa.

În primele trei zile de la publicare, petiția a strâns 3000 de adeziuni. „Acestea sunt argumentele care vor fi depuse pe masa Ministrului Transportului și pe cea a Prefecților de Cluj și de Alba. Dar depunerea va fi făcută, nu de unul singur, ci cu voi, voi cei care ați semnat”, a scris, în seara zilei de 28 aprilie, Irimie Popa pe contul său de Facebook.

În dimineața zilei de 5 mai, universitarul lansează ideea unei acțiuni de protest care să se desfășoare la Alba Iulia și la Cluj-Napoca, în fața sediului prefecturilor județene.

„Drumul care leagă Turda de Câmpeni a ajuns să fie un calvar pe care vi-l putem descrie succint cam așa: gropi, praguri, șanțuri înfundate, terasamente surpate. Această cale de acces, care leagă Țara Moților de Turda, nu a mai fost reabilitată de dinainte de 1989, cu adevărat.”

„Noi, moții, locuitori ai Văii Arieșului, Vineri 14 mai 2021, la orele dimineții, cu plecare din Câmpeni, în coloană, cu mașinile, sătui de atâta uitare și batjocură, ne vom deplasa pentru a face o «vizită» la Prefectura Alba, continuând, în aceeași zi, cu Prefectura Cluj. Deplasarea noastră o vom realiza cu scopul de a atrage atenția asupra stării deplorabile în care au ajuns segmentele DN 75 de la Turda la Câmpeni, pe teritoriul celor două județe”, a transmis Irimie Popa pe contul său de socializare.

În continuare, inițiatorul actului de protest precizează: „Batjocura, la care suntem sistematic și cinic supuși, trebuie să înceteze! Ne-a ajuns! Acest protest, dacă trebuie, va constitui numai o repetiție pentru o viitoare vizită la București, pe ruta Militari-Cotroceni-Ministerul Transporturilor. Suntem moți, suntem dârji și ne vom ține de cuvânt!”

Potrivit lui Irimie Popa, plecarea caravanei auto, în semn de protest față de nepăsarea în formă continuată, privind DN 75-Turda-Câmpeni, către Prefectura Alba și, mai departe, către Prefectura Cluj, va avea loc Vineri 14 mai ora 7.00 din parcarea Restaurantului Rivaly din Câmpeni (Varianta Ocolitoare, lângă Combinat).

Cine este Irimie Popa

Irimie Popa este conferențiar universitar la Facultatea de Științe Economice și Gestionarea Afacerilor din cadrul Universității Babeș–Bolyai din Cluj-Napoca. Popa deține 8 terenuri intravilan, forestier și extravilan în Alba și în municipiul Cluj-Napoca. Cele mai multe din acestea au fost primite moștenire. Are, de asemenea, două case de locuit, una în Cluj-Napoca și una în localitatea Lupșa, județul Alba, iar în 2014 a vândut un apartament și o casă de locuit.

Popa a intrat în politică înscrindu-se în Partidul Social Democrat și a fost ales consilier în Consiliul Local Cluj-Napoca. A fost validat, în ianuarie 2013, consilier local din partea USL în locul unei colege de listă care a câștigat un post de parlamentar la alegerile din 9 decembrie 2012.

În ciuda acestui fapt, Popa nu s-a dovedit prea interesat de gestionarea afacerilor comunității clujene. Supranumit Consilierul Chiulangiu, el a făcut parte din Comisia pentru învățământ a Consiliului Local, însă nu se știe ce inițiative a avut, pentru că nici el nu are publicat un raport de activitate. Datorită numeroaselor absențe de la ședințele Consiliului, Popa a fost pe punctul de a fi demis din deliberativul local.

4 Comments

  1. Pingback: Amenințările își fac efectul. Primăria Câmpeni anunță reabilitarea drumului spre Turda – Ziarul Mesagerul de Alba

  2. Pingback: După război, mulți viteji s-arată! Cine asfaltează, de fapt, drumul Arieșului? – Ziarul Mesagerul de Alba

  3. Pingback: Caravană auto de protest, pe traseul Cluj Napoca – Alba Iulia, față de starea DN75 Turda – Cîmpeni – Ziarul Mesagerul de Alba

  4. Pingback: „Drumul Rușinii”. Opoziția acuză nepăsarea guvernaților, Puterea invocă încercări de manipulare – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.