Social

Cămătari-șantajiști băgați la arest

În cursul zilei de joi, polițiștii de investigații criminale din Alba Iulia au efectuat mai multe percheziții domiciliare la cinci suspecți de comiterea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, informează Biroul de presă al Inspectoratului de Poliție Județean (I.P.J.) Alba.

Cei cinci au fost reclamați de un bărbat din Abrud, care împrumutase, între 2009 și 2011, în mai multe tranșe, suma de 30.000 de euro, de la un bărbat din Alba Iulia. Bărbatul din Abrud a returnat în perioada următoare cei 30.000 de euro, însă cel care l-a împrumutat i-a solicitat alți bani, amenințându-l că va face publică o pretinsă filmare cu acesta în ipostaze indecente.

Astfel, în perioada iunie 2016 – martie 2017, persoana vătămată a achitat suspecților, în mai multe tranșe, suma de aproximativ 100.000 euro.

Cu ocazia efectuării perchezițiilor domiciliare la locuințele suspecților și la sediile societăților administrare de către unul dintre suspecți, „au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor mai multe bunuri (laptop-uri, o unitate PC, telefoane mobile, dispozitive de stocare și înregistrare), sume de bani și înscrisuri”, precizează I.P.J. alba.

După terminarea perchezițiilor, în baza mandatelor de aducere emise de către organele de cercetare penală ale poliției judiciare, suspecții au fost conduși la sediul I.P.J. Alba, în vederea audierii.

Ulterior, față de toți cei 5 suspecți a fost dispusă măsura preventivă a reținerii pe o perioadă de 24 de ore, aceștia fiind depuși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Alba.

Ofițerii de la Poliția judiciară au propus punerea în mișcare a acțiunii penale față de cei cinci suspecți, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj în formă continuată, șantaj, complicitate la șantaj în formă continuată și tăinuire, urmând ca, vineri, cei cinci să fie prezentați de către Parchet Judecătoriei Cîmpeni cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi și libertăți.

One Comment

  1. Pingback: Șeful șantajiștilor a fost arestat, complicii, puși sub control judiciar – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.