Administrație

De duminică, autorizațiile de securitate la incendiu redevin obligatorii


Începând cu 1 octombrie 2017, autorizațiile de securitate la incendiu devin obligatorii, fără a se mai aplica termenul de grație acordat pentru intrarea în legalitate a construcțiilor puse în funcțiune în lipsa respectivei autorizații.

La Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Alba au fost depuse, în primele opt luni ale anului, 254 de solicitări de emitere a avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu. Au fost emise, în urma verificării documentațiilor tehnice și a lucrărilor din teren, 58 de avize și 18 autorizații de securitate la incendiu, informează Agerpres.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Alba, maior Tristan Gheorghe Fogarași, au fost depuse „eforturi susținute” pentru soluționarea tuturor solicitărilor în vederea emiterii avizelor și autorizațiilor de securitate la incendiu.


Legea privind apărarea contra incendiilor își recapătă toată forța. Deputatul Răcuci: „Închidem țara?”


De asemenea, potrivit sursei citate, în perioada ianuarie — august, inspectorii de prevenire au derulat 302 acțiuni de îndrumare și control, pe timpul cărora au aplicat 161 de amenzi, în cuantum de 200.100 lei.

„Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor, personalul specializat a acordat asistență tehnică de specialitate în 235 cazuri, persoanele responsabile primind îndrumare asupra aspectelor ce trebuie îndeplinite pentru a intra în legalitate”, a menționat Fogarași.

El a amintit că IGSU a elaborat o platformă on-line, sub forma unui ghid practic, prin intermediul căruia persoanele interesate pot verifica necesitatea obținerii actelor administrative, respectiv documentele necesare pentru eliberarea acestora.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.