Educație

S-au afişat rezultatele preliminare ale admiterii în colegiile militare

Colegiile naţionale militare au anunţat rezultatele preliminare ale admiterii în anul de învăţământ 2018 – 2019, cele finale urmând a fi date publicităţii vineri, după confirmarea locurilor de către candidaţii declaraţi admişi.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, la nivel naţional au fost admişi 600 de elevi, dintre care 223 de fete, cea mai mare notă obţinută la admitere fiind 9,97 – la băieţi şi 9,99 – pentru fete.

Reprezentanţii MApN precizează că, la nivelul ministerului, este în analiză înfiinţarea a unui nou liceu militar, echipele tehnice pregătind deja detaliile juridice şi procedurile tehnice.

Toate colegiile au avut disponibile câte 120 de locuri.

La Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia, media maximă a fost 9,83, iar cea minimă 8,05. Pentru Colegiul Naţional Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza, media maximă de admitere a fost 9,99, iar nota minimă 8,47. La Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung, nota maximă a fost 9,92, iar cea minimă 8,47. La Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova, media maximă a fost 9,93, iar cea minimă 7,8. La Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanţa, reînfiinţat începând cu acest an, media maximă la admitere a fost 9,68.

„Dacă privim doar rezultatele obţinute de colegiile naţionale militare, ai căror absolvenţi promovează în totalitate şi cu medii foarte mari examenele de Bacalaureat din ultimii ani, înţelegem că la Breaza, la Alba Iulia, la Câmpulung Moldovenesc, la Craiova şi, cu siguranţă, din acest an, şi la Constanţa, elevii noştri au beneficiat şi vor beneficia de condiţii foarte bune de pregătire. Transmit felicitări tuturor celor care au promovat examenul de admitere în colegiile militare şi le doresc mult succes în pregătire”, afirmă ministrul Mihai Fifor, conform comunicatului MApN.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.