Administrație

Cum a ajuns școlitul „la Școala Vieții” Gog directorul spitalului din Câmpeni și de ce a rămas fără aer primarul Andreș

Aici a fost, până acum două zile, locul de muncă al actualului director interimar al Spitalului Orășenesc Câmpeni

De la 1 mai, Spitalul orășenesc din Câmpeni are un nou director (e adevărat – doar interimar). Într-un acces de furie uluită, edilul local, Ioan Călin Andreș a izbucnit pe pagina sa de Facebook într-un denunț de o virulență cu totul neobișnuită: niște „oameni mizerabili” și-au bătut joc de oraș și au numit în fruntea instituției „un chelner”, a acuzat primarul. Ce s-a întâmplat de fapt și cum s-a ajuns aici?

Publicația Recorder.ro trece în revistă povestea recentă a spitalului din Câmpeni, explicând mecanismul de numire a managerilor la instituția în cauză. „La fel ca majoritatea unităților sanitare din țară, Spitalul Orășenesc Câmpeni se află în subordinea administrației publice locale. Așa că, la începutul lunii februarie, când a trebuit să numească un manager interimar la conducerea spitalului, primarul Călin Andreș (PSD) s-a orientat către un coleg de partid. Postul a fost preluat de Ilie Călin Bodea, membru PSD și fost secretar de stat în Guvernul Dăncilă.”

„Mandatul de interimar durează trei luni, dar poate fi prelungit, așa că Bodea n-avea nicio emoție: pe 1 mai, primarul Andreș urma să-i semneze o nouă numire”, explică articolul citat, care precizează și cum a venit supriza. „Numai că, între timp, România a intrat în stare de urgență din cauza epidemiei de coronavirus și, în baza acestei situații speciale, toate spitalele din România au trecut provizoriu în subordinea Ministerului Sănătății. Numirea managerului de la Câmpeni s-a mutat, astfel, în pixul ministrului Nelu Tătaru (PNL)”.


Primarul din Câmpeni îi acuză pe liberali că ar pus „un chelner” la conducerea spitalului local


„Simțind momentul prielnic, organizația locală a Partidului Național Liberal s-a hotărât să-și impună propriul om la conducerea spitalului. Așa că vineri, 1 mai, ministrul Sănătății a semnat ordinul prin care în funcția de manager interimar al Spitalului Orășenesc Câmpeni a fost numit Gog Valentin Tiberiu, membru PNL”.

Explicație care elucidează atât modul în care angajatul restaurantului Rivaly din Câmpeni cu studii la „Școala Vieții” a ajuns manager al Spitalului Orășenesc din Câmpeni, cât și izbucnirea necontrolată a primarului PSD Ioan Călin Andreș.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.