Administrație

Depozitul ecologic de la Târgu Jiu a fost suspendat. Alba rămâne îm mizerie

Deșeurile menajere din municipiul Alba Iulia, orașul Teiuș și șapte comune din județ, care erau transportate până acum în Gorj, nu mai au unde să fie depozitate începând de marți, după ce operatorul a sistat prestarea serviciului public de salubrizare, în urma suspendării autorizației de mediu pentru depozitul ecologic de la Târgu Jiu.

Astfel, în urma unei decizii emise în pe martie de APM Gorj de suspendare a autorizației de mediu pentru depozitul ecologic de deșeuri de la Târgu Jiu, prestatorul Polaris M Holding SA a anunțat că sistează prestarea serviciului public de salubrizare începând cu 23 martie din localitățile deservite, respectiv orașele Alba Iulia și Teiuș și comunele Ciugud, Cricău, Galda de Jos, Mihalț, Rădești, Sîntimbru și Stremț.

Deșeurile din Alba sunt depozitate în prezent în diverse locuri din țară, în condițiile în care județul nu dispune de un astfel de depozit ecologic.

Cel mai devreme în luna mai, potrivit reprezentanților Consiliului Județean Alba, ar putea deveni operațional Centrul de Management Integrat al Deșeurilor Galda de Jos, inclusiv cele două stații de transfer de la Blaj și Tărtăria.

O investiție de zeci de milioane de lei, cofinanțată din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin POS Mediu, Centrul de Management Integrat al Deșeurilor a fost construit în urmă cu câțiva ani. Lucrările au fost finalizate în vara lui 2016, însă el nu a putut fi dat în folosință până acum, în urma unor contestații. Contractul, încheiat pe șase ani, a fost atribuit în cele din urmă unei asocieri de firme din vestul țării, în prezent derulându-se procedura de predare-recepționare.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.