Politică

Două „marșuri ale Unirii” la Alba Iulia, organizate de „Diaspora Europeană” și AUR

Două marșuri ale românilor din țară și din diasporă au fost organizate, miercuri dimineața, la Alba Iulia, pe același traseu, ambele având ca punct de plecare gara din municipiu, până la Cetate, locul unde se desfășoară principalele manifestări organizate de Ziua Națională.

Primii care au plecat în marș au fost românii veniți de peste graniță. În număr de aproximativ o sută, aceștia purtau veste inscripționate cu textul „Diaspora Europeană” și fluturau steaguri tricolore. Ei au respectat măsurile sanitare, purtând mască de protecție.

Participanții la celălalt marș, organizat de AUR, au respectat mai puțin măsurile de protecție, doar pe alocuri fiind observat câte un participant cu mască. La acest al doilea marș au participat peste 2.000 de oameni veniți din mai multe județe ale țării. Au fost prezenți și cei doi copreședinți, George Simion și Claudiu Târziu.

Manifestanții au scandat lozinci unioniste, cum ar fi „Basarabia e România”, „Unire” și „România n-a avut graniță la Prut”. Participanții aveau fulare tricolore și steaguri tricolore. Printre ei s-a remarcat un grup de câteva zeci de persoane venite din Maramureș, îmbrăcate în costume populare tradiționale zonei, care s-au încins într-un joc specific regiunii.

„Marșul Unirii” este un eveniment care are loc de câțiva ani de Ziua Națională a României la Alba Iulia, organizatorul fiind în trecut Platforma Unionistă „Acțiunea 2012”.

One Comment

  1. Pingback: Jurnalistă furată în timpul marșului AUR – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.