Social

Poliţistul care a salvat un tânăr de la înec a fost felicitat de colegi

Agentul de poliţie care s-a aruncat în apele râului Mureş, salvând un adolescent de la înec, a fost felicitat de colegii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba şi a fost recompensat de organizaţia profesională a poliţiştilor – Corpul Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, informează IPJ Alba.

Luni, 7 august, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba a fost invitat agentul de Poliţie Liviu Dan Radovici, din cadrul Serviciului Transporturi Alba, pentru a lua parte la o festivitate în cadrul căreia poliţiştii inspectoratului i-au transmis mesajul lor de apreciere pentru intervenţia sa, din data de 31 iulie 2017, când, aflat în timpul liber, a salvat de la înec un adolescent ce fusese prins într-un vârtej, în râul Mureş, în dreptul localităţii Vinţu de Jos.

„În ciuda tinereţii dumneavoastră, sunteţi un exemplu pentru noi toţi şi am convingerea că veţi face, mai departe, onoare profesiei de poliţist. În numele poliţiştilor din judeţul Alba, vă felicit pentru curajul şi spiritul de sacrificiu de care aţi dat dovadă”, a spus comisar şef Rus Mihai, adjunct al şefului inspectoratului, desemnat la comanda Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba.

În semn de recompensă şi încurajare, colonel (rez.) Ilea Ilie, preşedintele Corpului Naţional al Poliţiştilor – Organizaţia Teritorială Alba, i-a înmânat agentului Liviu Dan Radovici, o sumă de bani din partea organizaţiei pe care o conduce.

„Colegul nostru este un erou, cu atât mai mult cu cât fapta sa a fost făcută în timpul liber, ceea ce confirmă faptul că meseria de poliţist nu se desfășoară doar în timpul orelor de program, ci oricând”, a spus domnia sa.

În după amiaza zilei de 31 iulie, în timp ce își plimba câinele pe malul râului Mureș, în localitatea Vinţu de Jos, agentul de poliţie Radovici Liviu Dan a auzit strigătele de ajutor ale unor tineri care se aflau la scăldat. Fără să ezite, poliţistul s-a aruncat în apă şi a reuşit să-l salveze pe un minor de 16 ani, care era la un pas să se înece.

În prezent, tânărul salvat este în afara oricărui pericol.


Citește și

Doi tineri înecați în Mureș, la Vinţu de Jos

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.