Administrație

Prima reacție a șefului DSP după reținerea sa într-un dosar al mafiei pădurilor

Miercuri dimineața, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică a județului Alba, Alexandru Sinea, reținut marți în dosarul de delapidare și fals intelectual, a făcut primele declarații publice, pe contul său de Facebook.

„Beneficiez de prezumția de nevinovăție și îi asigur pe toți cetățenii că voi depune, în continuare, toate eforturile în ceea ce privește exercitarea atribuțiilor de serviciu”, spune Alexandru Sinea.

Șeful DSP se declară favorabil colaborării cu anchetatorii, exprimându-și speranța că acest episod nu îi va afecta cariera ulterioară.

„Dorința mea, în acest moment, este să colaborez cu organele de urmărire penală în vederea soluționării cauzei și aflării adevărului. Ca și până acum, voi depune toate diligențele necesare pentru a facilita și urgenta soluționarea anchetei. La fel ca orice cetățean, beneficiez de prezumția de nevinovăție până la pronunțarea unei hotărâri definitive și vreau să-i asigur pe toți cetățenii județului Alba că acest eveniment neplăcut al vieții mele nu îmi va afecta activitatea profesională și voi fi același om, aplecat spre nevoile tuturor”, spune Sinea.

În aceeași declarație, șeful DSP susține că va fi în continuare de bună-credință și că va depune aceleași eforturi pentru a fi în slujba cetățenilor.

„Presupusele fapte de care sunt acuzat vizează perioada 2013-2015 și nu au nicio legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu. În continuare, voi da dovadă de aceeași transparență în ceea ce privește relația cu mass-media, însă până la finalizarea cercetărilor nu pot da declarații deoarece urmărirea penală are caracter nepublic. Nu în ultimul rând, vreau să-i asigur pe cetățenii județului că voi fi în continuare de bună-credință și că voi depune aceleași eforturi pentru a fi în slujba lor, din postura de director al DSP Alba”, a mai afirmat Alexandru Sinea.

Cercetat sub control judiciar

Potrivit IPJ Alba, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj a dispus cercetarea sub control judiciar a lui Alexandru Sinea și a celorlalți șapte inculpați din dosar. Măsurile impuse de procuror se referă la interdicția de a părăsi țara și de a lua legătura unii cu alții, respectiv cu martorii din dosar, pe perioada cercetărilor.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.