Administrație

Deschidere cu întârziere. A fost inaugurat punctul APIA de la Zlatna

Luni dimineața, în orașul Zlatna a avut loc inaugurarea unui nou punct de lucru APIA, care va funcționa într-un spațiu pus la dispoziție de către Primăria orașului. Înființarea noul spațiu destinat activităților APIA a fost realizată cu întârziere, ea fiind inițial anunțată pentru data de 1 martie.

Inaugurarea a fost realizat cu fast, în prezența prefectului județului Alba, Dănuț-Emil Hălălai, a directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Alba, Gheorghe Lazea, a directorul APIA Alba, Felicia Hondola, a viceprimarului local, dar și a primarilor din localitățile Ciuruleasa, Abrud și Bucium.

Noul sediu a fost realizat în urma discuțiilor purtate cu ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, prezent la Alba Iulia la o întâlnire cu fermierii din județ în data de 1 decembrie 2017.

Noul punct de lucru al Agenției pentru Plăți şi Investiții în Agricultură de la Zlatna are ca scop accelerarea acordării subvențiilor către agricultori şi creșterea mobilității locuitorilor din următoarele zone: Zlatna, Abrud, Almașu Mare, Meteș, Bucium și Mogoș, potrivit autorităților județene.

„Punctul de lucru deschis la Zlatna va deservi circa 2500 de persoane din zona Munților Apuseni, cărora li se va facilita astfel accesul la serviciile de specialitate, fără să mai fie nevoiți să facă drumuri lungi și costisitoare până în Alba Iulia. Apreciez că este un real succes având în vedere numărul mare de persoane care solicită şi beneficiază de aceste subvenții, scurtându-se totodată timpul de soluționare a acestor cereri”, a precizat prefectul Dănuț-Emil Hălălai.

Inaugurat cu întârziere de aproape o săptămână, înfiinnțarea punctului de lucru APIA a fost anunțat de președintele filialei locale a PSD și nu de autoritățile administrative competente, cum ar fi fost normal.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.