Sănătate

50 de elevi și profesori se întorc din regiunea italiană Veneto

Cinecizeci de elevi şi profesori plecaţi în Italia se reîntorc mai repede în ţară şi vor intra în carantină

Zeci de elevi şi profesori de la un liceu din Alba Iulia, plecaţi de câteva zile în Italia, în regiunea Veneto, vor fi plasaţi în carantină pentru 14 zile după ce vor ajunge în ţară, cel mai probabil duminică seara, a declarat, pentru Agerpres, prefectul de Alba, Nicolae Albu.

Prefectul a explicat că, iniţial, se intenţiona izolarea la domiciliu a fiecăruia dintre excursionişti, ei neprezentând simptome. Însă, ulterior, în condiţiile în care revin dintr-o zonă de risc, s-a decis plasarea tuturor într-un singur spaţiu, care, deocamdată, nu a fost identificat.

„Sunt la Prefectură. Împreună cu doamna director de la Tineret şi Sport, căutăm o soluţie”, a spus Nicolae Albu. Acesta a dat asigurări că, până la sosirea copiilor şi profesorilor în Alba Iulia, va fi identificat şi locul în care vor fi plasaţi în carantină, posibil o tabără.

El a estimat că elevii şi profesorii ar urma să ajungă în Alba Iulia duminică seara.

„Am vorbit cu un profesor din grup şi a spus că, după ce s-a aflat (de cazurile de coronavirus din regiunea italiană – nota red.), au evitat (să ia contact cu alte persoane – nota red.), nu au mers la micul dejun, au purtat măşti”, a explicat Nicolae Albu.

La rândul său, directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică, Alexandru Sinea, a precizat, pentru Agerpres, că este vorba de un grup de 45 de elevi şi 6 cadre didactice, care era plecat în Italia de joi. Grupul urma să mai stea în Italia o perioadă, însă părinţii copiilor s-au îngrijorat şi au solicitat reîntoarcerea cât mai rapid în ţară.

Persoanele care sosesc în România din localităţile italiene din regiunea Veneto şi din provincia Lodi/Lombardia în care există cazuri de infecţie cu coronavirus sau care au călătorit în aceste localităţi vor intra în carantină, iar în cazul în care nu respectă regulile sunt pasibili de pedeapsă, a declarat duminică pentru AGERPRES managerul Institutului „Matei Balş”, Adrian Streinu Cercel.

One Comment

  1. Pingback: Carantină pentru liceeni. Elevii și profesorii vor monitorizați „telefonic” în următoarele 14 zile – Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.