Administrație

Așteptând inevitabilul. Autoritățile solicită donații pentru spitalul din Blaj

Autorităţile din Blaj au iniţiat o campanie de donaţii pentru achiziţionarea de echipamente şi dotarea spitalului din municipiu în vederea tratării cazurilor de COVID-19, în condiţiile în care unitatea va deveni spital suport pentru tratarea bolnavilor de coronavirus.

„Toţi cei care doresc, persoane fizice şi juridice, pot dona bani pentru achiziţionarea de echipamente şi dotarea Spitalului Municipal Blaj în vederea tratării cazurilor de CoVid-19 (coronavirus)”, a transmis, miercuri, pe contul său de Facebook, primarul Gheorghe Valentin Rotar.

Potrivit edilului, donaţiile se pot face într-un cont deschis la Banca Transilvania, având ca titular „Asociaţia 2% pentru Spitalul Municipal Blaj”.

Marţi, a fost dat publicităţii un comunicat în care se anunţa că spitalul din Blaj ar putea să fie desemnat, alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, spital suport pentru tratarea cazurilor de CoVid-19 în judeţul Alba.

Primarul din Blaj a transmis însă că, în cazul în care Spitalul Municipal va deveni unitate suport pentru tratarea cazurilor de CoVid-19 în Alba, acest lucru se va întâmpla „numai în situaţia” în care vor fi îndeplinite toate normele sanitare şi vor fi asigurate condiţiile de dotare şi de protecţie a cadrelor medicale, iar procedurile şi protocoalele de tratament vor fi implementate integral, astfel încât actul medical să fie făcut în siguranţă, iar pacienţii să fie trataţi în mod corespunzător din toate punctele de vedere.

Potrivit comunicatului, s-a stabilit ca, până în momentul în care spitalul din Blaj „va fi pregătit din toate punctele de vedere pentru această situaţie excepţională”, Secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Alba Iulia să preia toate cazurile COVID-19 din judeţul Alba.

One Comment

  1. Pingback: Angajații de la Spitalul Blaj de peste 60 de ani și cu afecțiuni nu vor trata bolnavii de CoVid-19 – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.