Administrație

Angajații de la Spitalul Blaj de peste 60 de ani și cu afecțiuni nu vor trata bolnavii de CoVid-19

Angajații spitalului din Blaj, desemnat unitate pentru tratarea bolnavilor de CoVid-19, care au vârsta de peste 60 de ani, precum și cei cu diverse afecțiuni nu vor fi expuși, iar personalul medical rămas va lucra în ture, timp de două săptămâni.

După terminarea turei, personalul medical va rămâne în izolare alte 14 zile, locul său fiind luat, pe acelaşi model, de alte cadre medicale, a explicat managerul unităţii, Iacob Nicolae Suciu.

„Deoarece există pericolul de contaminare cu CoVid-19, am luat decizia să nu expunem personalul peste 60 de ani şi cei care au diverse afecţiuni. Personalul medical, medici şi asistente, şi personalul auxiliar lucrează în ture, de 12 ore cu 24 liber, timp de 14 zile, stau izolaţi 14 zile, sunt testaţi şi dacă nu prezintă infecţie, se pot întoarce la familie. Apoi, urmează alte două ture de medici şi personal a câte 14 zile, urmând ca cei care au fost în prima tură să revină la patul bolnavului în caz că nu s-au infectat şi au ajuns ei pacienţi”, a detaliat, sâmbătă, pe contul său de facebook, managerul Spitalului Municipal Blaj.

Iacob Nicolae Suciu a menţionat că a aflat duminică, de la DSP Alba, că a fost schimbată strategia Ministerului Sănătăţii şi spitalul din Blaj va fi desemnat astfel spital suport pentru tratarea numai a bolnavilor infectaţi confirmaţi.

„Parcă a căzut cerul pe mine. Nu am înţeles iniţial această decizie, dar abordarea ministerului era că pentru pacienţii cronici cu diverse afecţiuni (diabet, obezitate, hipertensiune) o infectare cu CoVid-19 le-ar fi fatală”, a spus Suciu.

Primarul Rotar pune condiții. Spital suport la Blaj, doar în condiții de protecție maximă

El a explicat că, în afară de Spitalul Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, cel din Blaj are singura secţie de ATI din judeţ, linie de gardă la ATI şi este „cel mai bine pus la punct”.

„Este foarte greu de transformat un spital general, care a funcţionat de zeci de ani după anumite proceduri şi protocoale, peste noapte într-un spital dedicat să trateze numai pacienţi infectati CoVid-19. Lupta este contracronometru, deoarece vedem ce se întâmplă în Italia, Spania, ţări care aveau un sistem sanitar mult mai bine pus la punct. Dar, vă asigur că, după ce am înţeles că nu e altă cale decât să ne pregătim, am început să o facem in forţă”, a afirmat managerul spitalului din Blaj.

El şi-a încheiat postarea recomandându-le oamenilor să stea în casă.

Așteptând inevitabilul. Autoritățile solicită donații pentru spitalul din Blaj

Iacob Nicolae Suciu este managerul spitalului din noiembrie 2017, anterior ocupând timp de 13 ani, funcţia de director financiar.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.