Administrație

Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș, amendată de DSP Alba pentru „nereguli grave”

Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureș, unde este un focar de coronavirus, a fost amendată, duminică, cu 40.000 de lei de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, pentru neremedierea unor deficiențe constatate anterior, pe 26 martie, de specialiștii epidemiologi, fiind sancționat, totodată, cu 2.000 de lei, și directorul instituției, pentru nerespectarea structurii funcționale aprobate prin autorizația sanitară de funcţionare.

În paralel cu ancheta epidemiologică, DSP Alba a derulat duminică şi un control, aplicând, la finalul acestuia, amenzi în valoare totală de 42.000 de lei.

„Ca urmare a identificării unor nereguli grave în activitatea Centrului, inspectorii DSP Alba au aplicat sancţiuni în valoare de 42.000 de lei, astfel: o sancţiune de 40.000 de lei pe persoană juridică, pentru neremedierea deficienţelor constatate cu ocazia efectuării controlului în domeniul sănătăţii publice şi care pot aduce atingere sănătăţii publice, respectiv a recomandărilor făcute de specialiştii epidemiologi prin notificarea de asistenţă de specialitate din 26.03.2020, precum şi o sancţiune în valoare de 2.000 de lei pe persoană fizică, pe numele directorului unităţii, pentru nerespectarea structurii funcţionale aprobate prin autorizaţia sanitară de funcţionare”, se menţionează într-un comunicat transmis Agerpres.

Totodată, cu ocazia controlului a fost dispusă măsura izolării unităţii pe perioada pandemiei conform metodologiei, mai exact interzicerea accesului oricărei persoane cu excepţia personalului medical.

„Sperăm ca măsurile legale dispuse să fie respectate, să stingem focarul în cel mai scurt timp, astfel încât atât personalul medical, cât şi pacienţii să fie în siguranţă”, a afirmat directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

La acest moment, majoritatea celor depistaţi pozitiv prezintă forme uşoare ale bolii, fiind asimptomatici, precizează DSP Alba.

Cinci cadre medicale şi 11 pacienţi de la Unitatea Medico-Socială din oraşul Ocna Mureş, instituţie aflată în subordinea Primăriei, au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Unitatea Medico-Socială din Ocna Mureş acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale, fiind înfiinţată în 2003 ca instituţie rezidenţială.

2 Comments

  1. Pingback: Directorul Unității Medico-Sociale Ocna Mureș a fost demis – Ziarul Mesagerul de Alba

  2. Pingback: Centrul Multifuncțional de Sănătate Ocna Mureș și-a reluat activitatea – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.