Mozaic

Pe durata stării de alertă, masca de protecție devine obligatorie. Unde trebuie purtată

Proiectul de lege pentru reglementarea situației de alertă care va fi instituită după încetarea stării de urgență, adoptat de Guvern, prevede instituirea obligativității purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă, a declarat, luni, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

„Pe durata stării de alertă, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice închise, spațiile comerciale, mijloacele de transport în comun și la locul de muncă”, a informat Dancă, după ședința de Guvern.

El a arătat că în domeniul sănătății în acest proiect se păstrează prevederea actuală referitoare la ocuparea posturilor fără concurs. Potrivit lui Dancă, posturile vacante sau temporar vacante din cadrul Ministerului Sănătății și unităților subordonate pot fi ocupate de către personal contractual fără organizarea concursului dacă durata angajării nu depășește perioada stării de alertă.


Guvernul a adoptat proiectul de lege pentru reglementarea situației de alertă


„Autoritățile pot plafona prețurile la medicamente, vaccinuri, dezinfectanți, insecticide, dispozitive medicale și alte materiale sanitare pe perioada stării de alertă”, a adăugat șeful Cancelariei prim-ministrului.

Proiectul de lege a fost transmis Parlamentului pentru dezbatere și adoptare în regim de urgență.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.