Social

Focar de coronavirus descoperit la o firmă din Sebeș

Un nou focar de coronavirus a fost înregistrat în Alba, unde 27 de angajați ai unei firme, domiciliați în mai multe localități din județ, au fost depistați pozitiv, Direcția de Sănătate Publică (DSP) dispunând suspendarea temporară a activității operatorului economic, amendat, de asemenea, cu 10.000 de lei.

Astfel, potrivit informațiilor prezentate duminică de DSP Alba, au fost depistate 30 de noi cazuri de CoVid-19, din care 29 în cadrul anchetelor epidemiologice derulate de către specialiștii instituției, fiind contacți ai unor cazuri confirmate zilele trecute.

Dintre cele 29 de persoane depistate pozitiv, 27 sunt angajați ai unui operator economic din județul Alba, cu legătură epidemiologică între ele, acestea fiind domiciliate în mai multe localități din județ. Principala cauza a infectărilor a fost, potrivit DSP, nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens.

DSP Alba a demarat două anchete, una epidemiologică și una a inspectorilor sanitari, așa cum prevede legislația în vigoare.

„Primele măsuri luate de DSP au constat în transportul celor pozitivi la spitalele de specialitate, izolarea contacților direcți și suspendarea temporară a activității operatorului economic până la finalizarea anchetelor și până la efectuarea operațiunilor de igienizare generală și dezinfecție în unitate”, a menționat directorul executiv, Alexandru Sinea.

Potrivit acestuia, operatorul economic a fost sancționat cu amendă contravențională în cuantum de 10.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor igienico-sanitare.

„Totodată, specialiștii epidemiologi au stabilit ca principală cauză a infectărilor nepurtarea echipamentelor de protecție de către angajații unității, deși angajatorul le-a pus la dispoziție și au fost instruiți în acest sens. În cadrul unității au fost testați ieri 64 de angajați, urmând ca astăzi să fie efectuate alte peste 200 de teste CoVid-19”, a transmis Alexandru Sinea.

Firma în cauză este din Sebeș, oraș unde, recent, a fost înregistrat un focar de coronavirus în Spitalul Municipal.

În Alba, până duminică au fost înregistrate 325 de cazuri pozitive, din care 229 de persoane s-au vindecat, iar 19 au decedat.

One Comment

  1. Pingback: Avalanșă de infectări. Primarul din Sebeș le cere concetățenilor să rămână „precauți” – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.