Economie

Patronul și cinci salariaţi ai firmei de panificație au fost confirmaţi cu coronavirus

Peste 100 de angajaţi ai unei companii de panificaţie din Alba Iulia, implicaţi în producţie, desfacere și personal administrativ, vor fi testaţi joi de către reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba după ce administratorul acesteia, precum și alţi 5 salariaţi au fost confirmaţi cu noul coronavirus.

Conducerea DSP Alba a făcut, joi dimineaţa, printr-un comunicat de presă, o serie de precizări privind ancheta epidemiologică declanșată la o unitate de panificaţie, menţionând că la nivelul instituţiei a parvenit, neoficial, în cursul zilei de marţi, informaţia privind posibila contaminare cu CoVid-19 a administratorului unei societăţi din Alba Iulia.

„La acel moment, reprezentanţii DSP au verificat telefonic informaţia și s-a constatat că acesta s-ar afla internat în judeţul Cluj. Cu toate că, la acel moment, DSP Alba nu a avut niciun fel de document oficial prevăzut în astfel de situaţii, reprezentanţii DSP s-au autosesizat și au demarat de urgenţă o anchetă epidemiologică bazată pe identificarea contacţilor declaraţi de către persoana confirmată. Astfel, au fost identificate mai multe persoane (contacţi direcţi) – angajaţi de la birourile societăţii, precum și din alte instituţii”, a transmis DSP.

Firmă de panificație, închisă de epidemie. Toți angajații au fost izolați

Potrivit sursei citate, miercuri, cu toate că nu fuseseră încă primite documentele oficiale sau buletinul de analiză al administratorului, DSP Alba și-a asumat și a efectuat testarea persoanelor declarate drept contacţi, fiind depistaţi pozitiv 5 angajaţi care activau în cadrul birourilor din sediul administrativ, care sunt situate separat de spaţiul de producţie propriu-zis.

„La insistenţele DSP Alba, în seara zilei de 29 aprilie, omologii de la DSP Cluj ne-au trimis pe Whatsapp buletinul de analiză pentru test CoVid-19 pozitiv al administratorului societăţii, inspectorii DSP Alba luând imediat decizia suspendării activităţii societăţii de panificaţie aseară (miercuri – nota red.), în jurul orei 21,00. Inspectorii DSP Alba s-au deplasat la toate punctele de lucru ale societății. Precizăm că, în lipsa unor documente oficiale sau a unor buletine de analiză, conform legii în vigoare, nu se putea lua măsura suspendării activității societăţii sau izolării personalului. S-a luat decizia de suspendare a întregii activităţi a societăţii, la toate punctele de lucru, întrucât nu se cunoșteau date exacte cu privire la contactul angajaţilor depistaţi pozitiv cu ceilalţi angajaţi de la celelalte puncte de lucru și DSP Alba a preferat să aplice principiul prudenţei până la definitivarea anchetei epidemiologice și testarea întregului personal”, se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, pentru siguranţa angajaţilor societăţii și în scopul limitării extinderii focarului, „DSP Alba a luat decizia testării CoVid-19 în dimineaţa zilei de 30 aprilie a tuturor angajaţilor societăţii implicaţi în producţie, desfacere și personal administrativ, în total fiind vorba de peste 100 de persoane”.

Activitatea unităţii este suspendată până la obţinerea rezultatelor de laborator, urmând ca, în funcţie de acestea, să se analizeze reluarea activităţii.

„În intervalul de suspendare, în toate punctele de lucru, atât producţie, cât și desfacere, se fac acţiuni de dezinfecţie și igienizare. DSP Alba va lua toate măsurile necesare pentru a preveni eventualul risc de transmitere la nivelul populaţiei a infecţiei CoVid-19. Specialiștii DSP Alba sunt în contact direct cu personalul societăţii pentru monitorizare”, mai precizează reprezentanţii DSP.

Produsele de panificaţie ale acestei unităţi sunt preferate de mulţi dintre locuitorii din Alba Iulia, deseori, cel puţin la sfârșit de săptămână, aceștia așteptând la rând în număr foarte mare pentru a se aproviziona de la magazinul companiei.

One Comment

  1. Pingback: Opt angajați ai unității de panificație vor fi retestați. Testarea prin metoda Pooling indică prezența virusului – Ziarul Mesagerul de Alba

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.